Wednesday, February 12, 2014

KLIA

0 comments
Finally.. dapat juga mami nak bawa ifa tengok aeroplane!! dah lama mami ajak daddy.. tapi daddy tak nak bawa.. kebetulan yong nak further study di UK.. tertunai le hajat mami.. :D

Yea.. jomm layan gambar..




Wednesday, October 2, 2013

Doktor Gigi

0 comments
Pertama kali mami bawa ifa jumpa dokto gigi.. A week before, mami bagitahu ifa 9 september ada appointment dengan doktor gigi.. dia dengar terus cakap "tak nak" hehe takut le tu.. gara-gara tengok upin ipin episod gosok jangan tak gosok..

Di hari kejadian, ok je.. siap borak dengan doktor lagi.. 

doktor : ifa gososk gigi berapa kali sehari?
ifa : 3 kali (2 kali je sebenarnya doc)
doktor : wah bagus! Ifa suka makan sayur?
ifa : tak..
doktor : nnti ifa makan sayur ye.. sayur bagus untuk badan kita. ok, doktor nak cuci gigi ifa ni..
ifa : "angguk je" (nervous agaknya)

jom tgk gmbar..


Wednesday, June 12, 2013

Happy 5th Birthday

0 comments
Dah besar anak mami.. happy birthday.. Hari ni, kita surprise kan ifa.. rasa terharu mami bila ifa gembira tgk ada present atas meja. Mami daddy dan diba pegi beli kek lepas ifa pegi sekolah.. ok ni mesej dari mummy..

Mesej Dari Mummy:
Ifa, mami doakan ifa akan jadi anak yang solehah.. berjaya dunia dan akhirat.. Bila ifa baca mesej ni nnti.. igt ye apa yang mami pesan.. Jangan gaduh-gaduh dengan adibah, aaron.. Ifa kene jadi model pada adik-adik.. If ifa ada anything nak share dgn mami, i always be there dear.. ok.. senyum selalu ok.. jaga solat dan aurat..

Mesej Dari Daddy:
** balnk lagi **

Thursday, May 16, 2013

Tadika Al-Hatem

0 comments

Alhamdullillah.. Ifa dah start pergi tadika.. Mummy and daddy tak hantar ifa umur 4 tahun ke tadika, sebab terlalu awal untuk ifa.. Sebelum mami hantar ke al-hatem, ada beberapa pilihan tadika yang tersenarai.. yang paling mami teruja nak hantar brainy bunch.. tapi takde kat area rumah kita la sayang.. takpe, yang penting, ifa dapat pendidikan yang baik di tadika islam.

dah hampir 5 bulan dah ni.. masa 1st day ifa nak g school, punya la excited... tak nangis pun.. ada video boleh tgk nnti ye.. masuk 2nd week, bila mami kejut bangun, dah start geleng kepala.. mungkin ifa penat n tak dapat nak adapt lagi waktu ... tapi sekarang alhamdulillah.. semua ok.. ada kwan baik .. fayada, kasih, qistina.. tu la nama-nama yang selalu di bibir ifa bila bercerita.. :) Bab, nak buat homework tak de masalah dengan ifa.. sangat rajin buat masa skrg.. hafazan pun alhamdulillah.. Mami tulis entri ni , baru je ifa habis 1st exam.. harap ok.. ifa yang nak periksa, mami yang kecut perut.. hehehe


Tuesday, May 1, 2012

my fb pics

0 comments




ini antara gambar dlm album facebook mami.. dr kecil till terkini.. enjoy viewing darling..

Thursday, March 8, 2012

2012 already

0 comments

mmm dah masuk tahun baru.. ifa pun dah ada adik baru Muhammad Aaron Iskandar bin kamaludin.. panjang nye nama dia.. sian baby nnti nak kena isi any form.. hehehe.. btw ifa syg sgt kat aaron.. nak tgk gmbar adik ifa ni.. check it out!!

Wednesday, May 11, 2011

Aquaria

0 comments

last weekend kita g jalan2 aquaria.. 1st time ifa n adik pegi.. seronok.. adik tgk fish.. ifa pun seronok.. ramai sgt org kat situ.. ni gmbar ifa n adik.. cantik ...

adik and ifa, kalu jln2 mmg boleh tahan mata.. btw, mmg enjoy sgt2

Lilypie - Kids Birthday

 

Ifa Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template